2018 Bitcoin Yorumları

BİTCOİN GRAFİĞİ NEDİR?

Son dönemlerin önemli yatırımlarından biri haline gelen bitcoin, her geçen gün artmaya devam etmektedir. 2009 yılından bu yana hayatımızda olan bitcoin, özellikle son yıllarda daha çok değer kazanmıştır. Bu durumda bitcoin fiyat grafiği yükselişi de etkili olmuştur. İlk çıktığı zamanlarda pek değerli olmayan bitcoin, zamanla değer kazanmaya başlamıştır. Elde edilen kar oranının da artması ile beraber bitcoin yatırımcılarının sayısı artmaktadır.

Bitcoin grafiği konusunda bilgi sahibi olmayan birçok yatırımcı vardır ve bitcoin alım – satım işlemlerinde bu grafiğin önemini daha iyi anlamak istemektedirler. Bitcoin sistemi herhangi bir Merkez Bankası’na, herhangi bir resmi kuruma ya da herhangi bir devlete bağlı değildir. Bu nedenle bitcoin fiyatları üzerinde de herhangi bir birimin etkisi yoktur.

Bitcoin fiyat grafiğinin oluşmasında, bitcoin kripto paraya olan talep ile arz etkilidir. Bitcoinin alış ve satış fiyatlarının günlük değişimine göre oluşturulan grafiğe bitcoin fiyat grafiği denilmektedir. 2017 yılında değeri çok yüksek olan bitcoin neolur 2018 fiyat grafiği nasıl şekillenir sorusu, 2018‘e girdiğimiz ilk günlerden itibaren araştırılmaya başlanmıştır. Bu konuda birçok yatırım şirketi ve ekonomistlerin öngörüleri oluşmuştur. Bitcoin’in 2017 yılındaki genle durumuna ve son dönemlerdeki talep – arzına bakara oluşturulan öngörülere aşağıda değinilmiştir.

Bitcoin’in Geleceği

Birçok kripto para girişimcisi bitcoin güncelbitcoin geleceği 2018 yılında nasıl olur merak etmektedir. Birçok yatırımcı işlemlerini bu öngörüler eşliğinde yapmaktadır. Bitcoin alım – satım işlemleri yapılırken, bitcoinin güncel fiyat grafiği ve bitcoin ile ilgili yapılan tahminler etkili olmaktadır.

2018 Bitcoin Yorumları

Buna göre, bitcoin kripto paranın 2018 yılı fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama Julıan Hosp tarafından yapılmıştır. Kripto paralar konusunda bir kitap çıkaran ve önemli bir yatırım şirketi bulunan Julıan Hosp, bitcoin fiyatının 2018 yılında 60 bin doları göreceğini açıklamıştır.

Julıan Hosp, bu yükselişin süreceğini ancak 60 bin dolardan sonra bitcoinde düşüş yaşanacağını tahmin etmektedir. Yani Hosp’a göre şu günlerde 15 bin dolar civarında olan bitcoinde 45 bin dolarlık bir artış ve 10 bin dolarlık bir düşüş görülecektir.

Bir diğer yorumcu Tom Lee, 2018 yılının ortalarında bitcoinin fiyatının 11.500 milyol dolar olacağını öngörmektedir. Max Keizer ise bitcoin’in 2018 yılında 100.000 dolara ulaşacağını düşündüğünü açıklamıştır.

Görüldüğü gibi bitcoin ile ilgili 2018 yılı için genelde olumlu öngörüler dile getirilmiştir. Bitcoin fiyat grafiğinde bazı dönemlerde düşüş görülecek olsa da, 2017 yılında en çok kazandıran yatırım olan bitcoinin 2018 yılında da en çok kazandıran yatırım olacağı belirtilmektedir.